Äitienpäivä Filippiineillä

Tämä oli toinen äitienpäiväni. Molemmat niistä olen viettänyt ulkomailla. Ensimmäisenä äitienpäivänä vaelsimme Pohjois-Balilla sijaitsevalle vesiputoukselle. Se, etten voinut vierailla oman äidin luona, oli paljon vaikeampaa kuin jättää väliin Suomen jääkiekon maailmanmestaruuden kultajuhlat, jotka menivät ohi viime vuonna. Paljon matkustavana perheenä on ihan tavallista, että jää väliin monetkin perinteet ja sukujuhlat. Onneksi matkailu kuitenkin antaa paljon ja jälleennäkemiset perheen kanssa pitkän ajan jäljiltä tuntuvat erityisiltä ja ovat paluun odotetuin kohokohta. Olemme perheen kesken juhlineet juhlapyhiä etu- tai jälkikäteen. Näin olemme tehneet esimerkiksi joulun suhteen. 

Äitienpäinä piknikki

Tänä vuonna koronaviruksen aiheuttamien karanteenikäytäntöjen takia Meribel ei saanut liikkua asunnon ulkopuolelle, ja siksi vietimme koko päivän kotosalla. Kyselimme paikallisilta, miten he viettävät äitienpäivää, sillä halusimme kunnioittaa paikallisia perinteitä. Filippiineillä ruoka on isossa osassa, oli mikä juhla tahansa. Tapana on esimerkiksi kokoontua pihalle ja järjestää pikniktyyppinen hetki sukulaisten kesken, ja miksei kutsua myös naapureitakin mukaan. Mekin päätimme järjestää piknikin. 

Äitienpäivä Filippiineillä

Meribel on alkanut näyttämään jo varhaistaiteilijan merkkejä maalaamalla öljyväreillä ja maalasi myös ihanan äitienpäiväkortin.

Äitienpäivän piknik menu

  • Vastaleivottu leipä sekä kotitekoisia suklaakeksejä Sweet Disposition leipomosta
  • Boholin parasta ja terveellisintä maapähkinävoita Bunny Basketista 
  • Koukuttavia maissi- ja cassavasipsejä Bohol Beefarmilta
  • Kasviksia: kurkkua, paprikaa, porkkanaa ja yksi uusista suosikeistani pikkujamssipapu, jota täällä kutsutaan singkamas nimellä
  • Dippinä kotitekoinen guacamole
  • Tuoretta kookosvettä meidän pihan kookospuista.

Kiitos Meribel ja Robert, kun järjestitte ihanan äitienpäivän Filippiineillä! Millaisia äitienpäiväperinteitä teillä vietetään? Millaisia kokemuksia teillä on ollut ympäri maailmaa?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.