Filippiinien tuliaiset… kaksosraskaus!

raskauden julkistuskuva

Syy pienelle hiljaisuudelle blogissa on ollut raskaus ja vielä kaksosraskaus, joka on saanut minut kirjaimellisesti voimaan tuplasti pahoin. Tämän lisäksi päätehtävänä on ollut päästä kotiin Filippiineiltä – mikä sekään ei onnistunut ihan ilman ongelmia. Tästä lisää myöhemmin. Nyt olemme kuitenkin koko poppoo turvallisesti Helsingissä.   

Kaikki merkit olivat ilmassa 

Yhtenä aurinkoisena toukokuisena aamuna tein raskaustestin, jonka jo oletinkin olevan positiivinen kaikista tutuista oireista päätellen. Tarkoitukseni oli kertoa uutiset Robertille jollain erikoisella tavalla, mutta en pystynyt pitämään salaisuutta kolmea tuntia kauempaa. Lopulta kerroin tiedon tyylikkäästi kesken työpuheiden ja lauseen. Olimme iloisia sekä innoissamme. Ajattelimme että yhden uuden tulokkaan lisääminen perheeseemme ei muuttaisi paljon mitään tämän hetkisessä elämäntilanteessamme.

vedenalainen kuvauset filippiineillä

Filippiiniläinen lapsenvahtimme kertoi, että joku saattaisi olla raskaana sillä yhden puutarhamme puun hedelmät olivat mädäntyneet. Uskomus kertoo mikäli raskaana oleva henkilö ottaa puusta hedelmän, kaikki muut kuolevat ja mikäli sama henkilö pissaa puun juurelle alkaa puu taas tehdä uusia hedelmiä. Filippiineillä on useita mielenkiintoisia taikauskomuksia. Molemmat raskauteni ovat saaneet alkunsa Boholin saarella ja molemmilla kerroilla olen saanut kuulla raskaudesta myös paikallisilta ennen kuin olen itse tiennyt, perustuen esimerkiksi ihon ja silmien värin kirkkauteen.

Täällä on yksi, ei vaan kaksi! 

Muutama päivä ennen paluulentoamme päätimme lähteä vielä ultraan varmistamaan että kaikki ok. Meitä myös kiinnosti nähdä miten tällainen ensikäynti klinikalla tehtäisiin paikalliseen tyyliin. Hyvin nopeasti kätilö ilmoitti että täällä ei olekkaan vain yksi vaan kaksi ja onnitteli kaksosista. Ruudulle ilmestyi selkeästi kaksi jo aktiivisesti liikkuvaa sikiötä. Ilmeemme oli varmasti näkemisen arvoiset tässä vaiheessa. Talollamme oli paljon vitsailua kaksosista, mutta en hetkeäkään ajatellut että voisin oikeasti odottaa kaksosia. Nauroin ja itkin samaan aikaan 15 minuuttia putkeen muistaen kaikki nuo vitsit yksi kerrallaan. Ultrauksesta ei meinannut tulla enää mitään. 

ultarkuvauksessa kaksoset

Ystävämme tietävät että rakastamme yllättää, ottaa riskejä ja valitsemme ehkä ne ei niin tyypilliset polut elämässä. Ehkä tämä oli tarkoitus – universumi heitti meille uudenlaisen haasteen ja olemme siitä innoissamme! Toki myös hieman pelonsekaisia tunteita mitä tuleman pitää, onhan kaksosraskaus myös riskiraskaus ja varmasti erilainen kuin esikoisen kohdalla. Elämässämme saattaa pian olla kolme alle kolmevuotiasta lasta ja matkustaminen varmasti jää hieman tauolle tai ainakin muuttaa muotoaan.  

Uutisten ilmoittaminen

Päätimme kertoa perheelle ja ystäville raskaudesta jo heti raskauden alussa. Keräsimme kuvasarjan matkamme ajalta joissa viimeisissä kuvissa paljastimme Meribelistä tulevan isosisko 2021 syntyvälle vauvalle.  Paketit lähtivät yhdeksään eri osoitteeseen Viroon, Suomeen ja Espanjaan. MyPrint auttoi meitä hyvin tilauksemme kanssa. Oli hauska seurata koska kukin vastaanotti paketin ja uutisen. Saimme paljon kiitosta tavastamme kertoa raskaudesta. Myöhemmin jouduimme kuitenkin korjaamaan muutaman tiedon – vauvojen määrän sekä syntymävuoden, voi hyvinkin olla mahdollista että he saapuvat etukäteen niin kuin monissa kaksosraskauksissa on tapana. 

raskaudesta kertominen kuvilla

Kolme lasta alle kolmessa vuodessa, olen varmasti hoitanut oman osuuteni #synnytystalkoista. En usko että ihan heti olemme vierailemassa Boholin saarella uudelleen, mutta olemme kiitollisia mitä kaikkea se on elämäämme tuonut <3

vedenalainen raskauskuvaus

2 Comments

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.