Islamilaisen taiteen museo

Islamilaisen taiteen museo oli ensimmäinen vierailukohteemme Qatar Airwaysin välilaskun aikana. Iltapäivällä ei onneksi ollut kauheasti kävijöitä ja saapuminen museoon onnistui mutkitta, kun paikallinen UBER-kuski tiesi hyvin reittinsä ja jätti meidät suoraan museon etuovelle. Sisään pääsimme ilman jonottamista maksettuamme noin 12 €:n sisäänpääsymaksun per aikuinen. Alle 16-vuotiaat lapset pääsevät museoon ilmaiseksi.

Islamilaisen taiteen museo

Museo sijaitsee mukavasti meren ja puiston vieressä, ja sitä ympäröi moderni ja esteettinen arabialaishenkinen arkkitehtuuri. Rakennus on nelikerroksinen, ja sen keskellä on suuren suuri atrium, joka ulottuu rakennuksen kattoikkunaan asti, mistä valo levittyy kauniisti koko aulaan. Hissit ovat tilavia, ja joka paikkaan pääsee pyörätuolilla tai lastenvaunuilla. Emme tällä kertaa ehtineet puiston puolelle, mutta se tarjoaa todella hyvät puitteet minkä ikäiselle lapselle vain. On paljon tilaa juosta sekä hienot leikkipaikat.

Ensimmäisessä kerroksessa on kahvila, josta saa pientä purtavaa. Valitettavasti emme löytäneet taaperolle sopivia vaihtoehtoja, mutta pyynnöstä kahvilan henkilökunta teki meille toiveidemme mukaan hedelmälautasen, jossa oli banaaneja ja taateleita.

Taideteokset ovat lähtöisin 600-luvun Turkista, Intiasta, Keski-Aasiasta ja monista Lähi-Idän maista. Teoksissa on paljon kuvioita ja kalligrafiaa, ja sen lisäksi esillä on tarinallisia patsaita, maalauksia ja esineitä, kuten ovia, mattoja ja astioita. Taidenäyttely on elegantti eikä ollenkaan ylikuormittava.

Vaikka emme ole mitään taiteen tai kulttuurin asiantuntijoita ja kaiken lisäksi pieni lapsemme oli poikkeuksellisen huonolla tuulella, oli Islamilaisen taiteen museo silti yksi välilaskumme kohokohta Dohassa ja menee ehdottomasti must visit -listalle.

Oletko vieraillut Islamilaisen taiteen museossa? Mitä pidit?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.