Menolippu Filippiineille

Vuoden 2019 loppupuolella päätimme myydä rakkaan asuntomme Tallinnan vanhassakaupungissa sekä luopua Helsingin vuokra-asunnosta, sillä haaveena oli menolippu Filippiineille. Siihen päättyi meidän pitkä asumisjaksomme kahden maan välillä, ja nyt olimme jääneet asunnottomiksi. Joskus pitää luopua siitä, mitä sinulla on, saadaksesi sen, mitä haluat. Meille se oli vapaus matkustaa. Toinen tärkeä näkökulma meille oli halu päästä lähemmäksi minimalistista elämäntapaa. Lopulta saimme karsittua ison määrän omaisuutta ja jäljelle jäi kaikki tärkeä, joka toi meille vielä iloa elämään. Vuokrasimme varaston, jonne laitoimme kaikki paria matkalaukkua lukuun ottamatta. 

“Ota riskejä: jos voitat, tulet onnelliseksi; jos häviät, tulet viisaammaksi.” Swami Vivekananda

Meillä oli jonkun verran toivomuksia seuraavan matkustuskohteen suhteen. Haluamme viettää päivällä aikaa perheen kesken ja pystyä kuitenkin työskentelemään Euroopan aikavyöhykkeellä. Tämän lisäksi paikka saisi olla sellainen, jossa voimme nauttia merestä ja vapaasukelluksesta. Mieleen tulikin yksi paikka, jossa olimme vierailleet kolme vuotta sitten, maa, josta koko vapaasukellusharrastus on saanut alkunsa.

vapaasukeltaja filippiineillä
Vapaasukellus Panglao, Filippiinit

Bali on mahtava kohde, ja palaamme sinne varmasti vielä uudelleen. Olimme kuitenkin jo viettäneet siellä kaksi kuukautta vuonna 2019, joten oli aika palata takaisin Filippiineille – lempimaahamme Aasiassa. Sää on siellä aurinkoinen, luonto monipuolinen, ihmiset ystävällisiä ja auttavaisia, lähes kaikki puhuvat sujuvasti englantia, eläminen on edullista ja paikallisista raaka-aineista saa helposti tehtyä maukasta kasvisruokaa. Tämän kaiken lisäksi paikka täyttää etätyöskentelyn kriteerit. Saimme hyviä kontakteja Facebookin kautta jo ennen kuin saavuimme Panglaon saarelle. Paikka tunnetaan vapaasukeltajien mekkana ja sijaitsee hyvällä paikalla, jos haluaa seikkailla muilla Visayan alueen saarilla.

Matkan aluksi oli tarkoitus hankkia menolippu Filippiineille ja ottaa välilaskutarjous Dohaan. Kerroimme perheellemme, että näkisimme heidät seuraavan kerran neljän kuukauden päästä. Meillä ei ollut tarkkoja suunnitelmia paluusta, kun lähdimme Euroopasta. Oli vain kasa suunnitelmia erilaisista aktiviteeteista ja saarista, joilla halusimme vierailla ennen kotiinpaluuta. Niin kuin suurin osa muusta maailmasta olemme mekin tällä hetkellä jumissa Filippiineillä ja kaikki suunnitelmamme saavat vielä odottaa. Samaan aikaan nautimme kuitenkin olostamme kauniissa huvilassa meren äärellä treenaten vapaasukellusta, joogaillen, meditoiden sekä työstäen omia projektejamme.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.